27. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ AÇIK HAVA MEKÂNLARDA VE DİJİTAL PLATFORMDA!

27. İstanbul Caz Festivali Açık Hava Mekânlarda ve Dijital Platformda

Eczacıbaşı Topluluğu’nun Kurucu Sponsoru olduğu İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen 27. İstanbul Caz Festivali, Türkiye’den yıldız isimlerden yeni keşiflere birçok sanatçıyı 2-14 Eylül arasında açık hava mekânlarda, 20 Eylül’den itibaren ise festivalin çevrimiçi platformunda izleyicisiyle buluşturacak.

Bu yıl konserler çevrimiçi platform üzerinden bütün dünyadaki müzikseverlere ulaşacak!
2-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul’un en sevilen açık hava mekânlarında gerçekleşecek konserlerin kayıtları, bu yıla özel, online.iksv.org/caz çevrimiçi platformu üzerinden Türkiye’nin yanı sıra bütün dünyadan müzikseverler tarafından da izlenebilecek.

31 Ağustos itibarıyla aktif olacak çevrimiçi platform üzerinden 20 Eylül’de yayına açılan konserlere 30 gün boyunca Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden erişilebilecek. İzleyiciler bilet satın aldıkları konserleri, izlemeye başladıktan sonra 7 gün boyunca görüntüleyebilecek.

Parklarda Caz ile yeşillik ve müzik iç içe geçiyor
İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl 18. kez düzenlenen Genç Caz konserleri için başvuruda bulunan grup ve solo projeler arasından değerlendirme sonrasında seçilen isimler Afroloji, An Quartet, Büşra Kayıkçı, Deli Bakkal, Saynur Eren Quartet ve Udgang Trio oldu. Seçilen grup ve solo projeler, 27. İstanbul Caz Festivali’nin Parklarda Caz konserleri kapsamında İstanbul’un çeşitli semtlerindeki parklarda izleyici karşısına çıkacak.
Parklarda Caz, her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak Şişli Habitat Parkı, Beşiktaş Sanatçılar Parkı, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde açık hava mekânlarda gerçekleştirilecek.

Vitrin: “Türkiye Güncel Müzik Buluşması” bu yıl çevrimiçi düzenleniyor
“Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması” festival kapsamında bu yıl dördüncü kez 7-9 Eylül arasında düzenleniyor. Yerli sahnenin başarılı müzisyen ve topluluklarının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Vitrin kapsamında, üç günde gerçekleştirilecek sekiz konseri, festival izleyicisiyle beraber dünyanın önde gelen festival ve etkinliklerinin yöneticileri de çevrimiçi takip edecek. Böylece başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanından çok sayıda uluslararası müzik profesyoneli, Vitrin konserlerinde sahneye çıkacak Türkiye’den müzik gruplarını daha yakından tanıma fırsatını bu yıl da yakalayacak.

27. İstanbul Caz Festivali ile Eczacıbaşı Kültür Sanat Kartlılar hayata caz katıyor
Öğrencilerin kültür-sanat etkinliklerine erişimini artırmak adına Eczacıbaşı Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Eczacıbaşı Kültür Sanat Kart projesi ile öğrenimini Türkiye’de sürdüren 18-25 yaş arası 2000 üniversite öğrencisi, 2020 sonuna dek kullanabileceği 250 TL değerindeki kartın sahibi oldu.
Eczacıbaşı Kültür Sanat Kart sahipleri, kartlarını 27. İstanbul Caz Festivali konserlerinde de kullanabilecekler.

Yıldız İsimlerden Yeni Keşiflere 27. İstanbul Caz Festivali

Nesiller Boyu Türkiye Cazı Tekrar Sahnede
Selen Gülün Quintet feat. Sibel Köse & Ece Göksu - 2 Eylül Çarşamba

Kent Ozanından Müzikal Hikâyeler
Can Güngör - 3 Eylül Perşembe

Vitrin Geceleri - Dünyaya Seslenen Ritimler, Vitrin’in En Yükseği
Baba Zula // Make Mama Proud - 7 Eylül Pazartesi

Vitrin Geceleri - Anadolu’dan Saykedelik Yorumlar
Ayyuka // Pitohui // Yasak Helva  - 8 Eylül Salı

Vitrin Geceleri - Festivalden Elektronik Sesler Yükseliyor
Islandman // Tuğçe Şenoğul // Guguo - 9 Eylül Çarşamba

Buraların Şarkıları: Kardeş Türküler
Kardeş Türküler ve konuklar Tuluğ Tırpan & Elina Duni // Andalusia Trio - 10 Eylül Perşembe

Manouche Cazı, Alaturka ile Buluşuyor
Bilal Karaman’s MANOUCHE A LA TURCA feat. Muhammed Yıldırır & Ramazan Sesler // Büşra Kayıkçı - 12 Eylül Cumartesi

Anadolu Hikâyeleri, Caz Melodileri
Jülide Özçelik // Bilge Günaydın Quintet  “Daydream” - 14 Eylül Pazartesi

Festivalin programı detaylı olarak https://caz.iksv.org/tr bağlantısından incelenebilir.